Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Dags för byggstart!

Efter flera års förberedande arbete är det nu äntligen dags att förbättra säkerheten på väg 66 mellan Östra Tandö och Bu.

Väg 66 behöver bli säkrare för alla trafikanter. I dag är vägen smal, kurvig och har många direktutfarter. För att förbättra säkerheten kommer vi bland annat rusta upp 4,5 km väg, bygga 2,5 km ny väg och bygga nya gång- och cykelvägar. Allt beräknas vara klart under sommaren 2023.

Hur kommer vårt arbete att påverka dig?

Det kommer synas och märkas att vi arbetar längs sträckan och du som bor eller rör dig i området kommer att påverkas på olika sätt. Det kommer bli tillfälliga lösningar, köbildning och risk för ökad trafik längs vissa andra vägar under byggtiden.

För att minimera störningarna kommer arbete pågå som längst till klockan 18.30 och börja tidigast kl. 6.30. Arbetena kommer i huvudsak att pågå måndag till och med torsdag med undantag för de tillfällen som vi behöver leda om trafiken. Då arbetar vi måndag till och med söndag.

Trafiken leds om under tre tillfällen

För att kunna arbeta med vissa moment kommer vi också att behöva leda om trafiken via väg 1049 under vissa perioder. Det kommer ske vid tre tillfällen och pågå cirka 35-45 dagar vid varje tillfälle. Du som bor längs väg 1049 kommer vid dessa tillfällen att märka av en högre trafikmängd.

Det första tillfället sker i slutet av augusti 2021 och vi kommer informera mer om det närmare inpå.  

Via länken kan du se karta över omledningen.

Karta (pdf, 204 kB)

Planerade åtgärder

Klicka på länken för att se en helhet över åtgärderna vi gör längs väg 66.

Planerade åtgärder (pdf, 3,4 MB)

 

Vi hoppas du har överseende med de störningar som arbetet medför. Visa hänsyn till de som arbetar på vägen och till dina medtrafikanter.