Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu är väg 66 öppen igen

Efter några intensiva veckor har väg 66 nu öppnat igen. Vi har gjutit gång- och cykelport, breddat och förstärkt delar av vägen, gjort faunapassager och lagt flera trummor.

Väg 66 mellan Östra Tandö och Bu har varit avstängd sedan den 23 augusti men är nu öppen för trafik igen. Under tiden vägen varit avstängd har det arbetats intensivt på den södra delen av sträckan. Vår entreprenör har arbetat sju dagar i veckan för att hinna klart under avstängningen. Sträckan mellan Tandö och Östra Ofors har breddats och förstärkts och asfalteringen blev klar inför öppnandet. Det återstår dock målning av kantlinjer och mittremsa vilket kommer färdigställas inom kort.

Breddad, förstärkt och asfalterad väg 66. 

Det har byggts och gjutits en gång- och cykelport i Östra Lillmon men där återstår det fortfarande en del arbete innan det är helt klart. Det ska bland annat fyllas upp med förstärkningslager, belägga ny väg över porten och gång- och cykelvägen och belysning ska fixas. Det innebär att trafiken får passera via en omledningsväg innan allt blir klart. Även gång- och cykeltrafikanterna får vänta innan de kan börja använda porten.

Vi har även påbörjat schaktarbeten för den nya gång- och cykelporten vid Limedsforsen, påbörjat en del anslutningsvägar, lagt flera trummor och satt upp räcken.

Gång- och cykelporten vid Östra Lillmon och omledningsvägen förbi porten. 

Bevarad björkskog

Rörbron vid Oforsvallabäcken är på plats. I anslutning till den har det även byggts två torrtrummor, eller så kallade faunapassager, för att skydda uttrar och andra medelstora däggdjur från att kollidera med fordon. Genom att stänga av väg 66 och leda om trafiken behövde vi inte göra någon förbifart runt platsen för rörbron. I och med detta kunde vi spara den fina björkskogen nedströms trumman.

Bevarad björkskog. 

Fortsatta arbeten

Under hösten kommer arbetena att pågå så länge vädret tillåter. Vi fortsätter med gång- och cykelporten vid Limedsforsen, bygger rörbro vid Buvallabäcken och bygger sidovägar och anslutningsvägar.