Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Schaktning pågår vid trafikplats Smedjebacksvägen
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Full fart på arbetet vid Romme

Sedan en dryg månad tillbaka är det full fart på arbetet med att bygga mötesfri väg söder om Borlänge. I höjd med Dalatravet i Romme pågår arbetet för fullt med schaktning för de nya påfartsramperna vid trafikplats Hede.

Arbetet med att byta ut vatten- och avloppsledningar för Borlänge Energis räkning är snart avslutat.

– Det rullar på bra. Yrkesarbetarna har hittills mötts av hög respekt från bilisterna som inser vikten av att köra långsamt i arbetsområdet. Inom projektet pågår arbete med att ta fram de kvarvarande delarna av bygghandling. Arbete med att bygga den nya bron över Tunaån kommer att inledas så fort Miljödomstolen meddelat sin vattendom, preliminärt före midsommar, berättar projektledaren Kristina Lindström Wilander.

Hon står utanför entreprenören Svevias byggplatskontor som är etablerat i den gamla OK-mackens lokaler i Romme. Bara några tiotals meter från kontoret kör dumprar i skytteltrafik med massor som schaktats ur för terrassering av påfartsramperna vid trafikplats Hede.

– Det rullar på bra. Vi kommer att stänga av Torsångsvägen tillfälligt under vecka 20 och veckan därpå räknar vi med att stänga av Smedjebacksvägen i ungefär åtta veckor. Trafiken leds runt under avstängningarna, säger Svevias projektchef, Tomas Semb.

Planen under sommaren är att trafiken kommer att ledas på ramperna vid Hede medan trafikplatsen byggs färdigt. Du hittar kartan över omledningsvägar här:

Karta omledningsvägar (pdf-fil, öppnas i nytt fönster)

Tomas Semb berättar att för tillfället är cirka 20 personer från Svevia och entreprenörens underleverantörer sysselsatta med att genomföra byggnationerna. Under sommaren kommer ytterligare en handfull yrkesarbetare att tillkomma.

Inom kort kommer också ett antal fastigheter att få nya fönster för att minska bullret från den nya vägen.

Nu är det full fart på arbetet med att bygga den nya, fyrfiliga riksväg 70 mellan trafikplats Romme och cirkulationsplats Gyllehemsvägen.

Text och bild: Stefan Bratt