Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Släntarbete pågår vid trafikplats Smedjebacksvägen
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Snart dags för trafik på nya bron

Arbetet med att bygga den nya sträckningen av riksväg 70 mellan Romme och Gyllehemsvägen, sydöst om Borlänge börjar nu att lida mot slutet. Inom någon månad tas nya bron över Tunaån i trafik.

Trafikverkets projektledare, Matti Siirtola är mycket nöjd med hur arbetet fortskrider:
-Definitivt. Framdriften i projektet är mycket bra och vi går nu in i den sista fasen av bygget. Om några veckor börjar vi också att sätta upp räcken som avgränsar söder- och norrgående körfält. Arbetet kommer att påverka trafikflödet vissa tidpunkter under dygnet, säger Matti Siirtola.
I den södra delen av arbetsområdet i höjd med Romme sker släntning samt en del finjusteringar av entreprenören Svevias yrkesarbetare.
Svevias platschef, Per Granberg är också mycket nöjd med projektets framdrift.
- Absolut. Vår planering har fungerat bra även om vi i våras fick göra några mindre förändringar i planen på grund av den snörika vintern, men nu är vi ikapp och håller tidplanen. Trafikplatsen vid Korsgårdsvägen är också tagen i trafik, vilket är en milstolpe för projektet.
Inom kort görs också den nya gång- och cykelvägen och vändplan vid Torsångsvägen klar. Betongarbetena för bron över Tunaån är klara. Nu återstår motfyllning och beläggning innan bron öppnas för trafik.

Nu trafikplats har gjorts och trafiken släpps nu på.

 Nu har trafiken släppts på vid den nya trafikplatsen Smedjebacksvägen vid riksväg 70