Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 56, Hedesunda–Valbo/Gävle, mötesfri väg

Den nationella planen för transportsystemet 2018- 2029 är i dagarna beslutad av regeringen. Där valde man att inte ta med projekt väg 56, Hedesunda-Valbo/Gävle. Vi utreder emellertid vidare för att ha ett bra underlag till nästa nationella plan.

Regeringen har i dagarna beslutat om nationell plan för transportsystemet 2018 – 2029. Den beskriver utgångspunkterna för vår verksamhet kring åtgärder för underhåll och utveckling av statlig infrastruktur i hela landet. Regeringens beslut utgår från det förslag som vi lämnade in i augusti 2017, med stora satsningar på järnväg och trafiksäkerhetsåtgärder. Ett antal projekt har prioriterats bort för att ge medel till andra satsningar och bland dem finns projektet väg 56 Hedesunda-Valbo/Gävle mötesfri väg.  Det innebär att projektet inte har finansiering för byggnation.

Behovet att bygga ny sträckning för väg 56 kvarstår. Det material och de utredningar som finns och som tas fram är ett bra underlag för Trafikverkets inför nästa Nationella Plan, som beslutas om fyra år.