Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Karta och kaffekopp på ett bord
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Många frågor på öppet hus

Den 9 december hölls öppet hus i Hedesunda och den 10 december i Valbo.

De tre kvarvarande förslagen på vägsträckning presenterades och besökarna fick möjlighet att ställa frågor. Till Hedesunda kom mellan 60 och 70 personer och till Valbo ungefär lika många.

- Det blev många diskussioner på båda ställena, säger Catharina Rosenkvist, trafikingenjör/samhällsplanerare på WSP och en av dem som tillsammans med representanter från Trafikverket svarade på besökarnas frågor.

Många undrade när vägen ska börja byggas och vilket av de olika alternativen som är det mest troliga. Flera undrade också varför alternativ som tidigare förordats inte längre är aktuella. Svaret är att de inte visat sig vara samhällsekonomiskt lönsamma när de utretts eller att alternativet medför negativa konsekvenser för t.ex. boendemiljö och grundvattentäkt.  

- Jag är väldig glad över att det har varit så stort intresse för vårt öppet hus både i Hedesunda och i Valbo. Många var glada över att vi hade gjort ett så omfattande omtag. För oss var det viktigt att framföra vilka av alternativen som vi förordar och vilka som kan avfärdas från utredningen redan nu, säger Ragnhild Brändeskär, projektledare.

I februari fattar Trafikverket beslut om vilket alternativ som ska planeras och byggas. Planen är att vägen ska börja byggas 2020.

Här kan du läsa mer om de olika förslagen på vägsträckning.