Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Busshållsplats vid landsväg

Hållplatsåtgärder på Gotland, landsbygdssatsning

Trafikverket har fått i uppdrag att tillgänglighetsanpassa busshållplatser på det statliga vägnätet på Gotland. Tillsammans med Region Gotland har vi utsett ett antal hållplatser utmed linjerna 10, 11 och 20.

Tillgänglighetsanpassningen innebär framförallt att busshållplatsen får en kontrasterande yta mot körbanan längs med hållplatsen, och att vi höjer kantstenen för att underlätta för resenärerna att stiga på och av bussen. På några platser kan hållplatsens placering komma att justeras något för att förbättra sikten och i vissa fall undvika att bussen hindrar övrig trafik att passera när den stannar vid hållplatsen.

Uppdraget är en del i en landsbygdssatsning som regeringen har initierat, och syftar här till att öka möjligheterna att resa kollektivt på landsbygden. Vi har nu upphandlat en entreprenör och arbetet kommer att påbörjas våren 2019.

Arbetena avslutas senast i december 2019.