Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilar i kö
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Begränsad framkomlighet vid trafikomläggning på väg 15 och E6

Det kommer att bli mycket begränsad framkomlighet på väg 15/Laholmsvägen och trafikplats 43 på E6 i Halmstad den 11-12 september. Vi uppmanar trafikanter att välja annan väg under dessa dagar.

När Trafikverket bygger en ny cirkulationsplats på väg 15 vid trafikplats 43 på E6 i Halmstad så ska trafiken ledas om på en förbifart. Den 11–12 september ska förbifarten kopplas på, och det kommer bli mycket begränsad framkomlighet under tiden. Trafikljusen i korsningen vid E6-överfarten tas tillfälligt ur drift och trafiken får följa skyltning i korsningen. Det finns stor risk att det bildas långa köer.

Trafikanter till och från Halmstad på väg 15 uppmanas att välja Växjövägen över trafikplats 44 i stället. Även av- och påfarten på trafikplats 43 kommer att påverkas av vägarbetet, trafikanter uppmanas att välja annan väg.

Arbetet med att koppla på förbifarten beräknas vara avslutat torsdag kväll den 12 september, då kopplas trafikljusen in igen i sina nya lägen. Trafiken leds via förbifarten under hela hösten fram tills den nya cirkulationsplatsen står klar att använda strax före jul 2019.

Ny trafikplats ska avlasta Laholmsvägen

Ombyggnaden av väg 15/Laholmsvägen och trafikplats 43 syftar till att skapa en säkrare och effektivare trafiklösning och är en del i ett större arbete där en ny infart från E6 söderifrån mot Halmstad ingår i kommunens omfattande stadsomvandling. Målet med den nya infarten är att förbättra trafiksituationen i centrum.