Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Anslutning till Ryttarevägen öppnar

På kvällen den 18 december får trafikanterna i Halmstad en tidig julklapp. Då öppnar nämligen anslutningen från den nya rondellen på Laholmsvägen/väg 15 till Ryttarevägen.

Efter att de nya ramperna till och från E6 söderut och cirkulationsplatsen ersatte trafikljusen på Laholmsvägen/väg 15 så har arbetet fokuserats på att få klart den nya anslutningsvägen mellan rondellerna på Laholmsvägen och Ryttarevägen. På onsdag kväll den 18 december är allt klart för öppning.

Anslutningen skapar en ny infart till Ryttarevägen och verksamhetsområdet Vilhelmsfält, liksom ner till Östra stranden. Den nya vägen, som blir en förlängning av Gjutaregatan, ersätter den nuvarande infarten till Ryttarevägen som planeras att stängas strax efter nyår.

Anslutningen gör den nya cirkulationsplatsen komplett. Kör du västerut på väg 15 så svänger du vänster i rondellen för att nå Ryttarevägen. Kommer du från E6-avfarten kör du rakt över och slutligen om du kör österut från Halmstad så svänger du höger i rondellen.