Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny gång- och cykeltunnel på plats

Tack vare noggrann planering, och ett 20-tal personer i arbete under dygnets alla timmar under den gångna helgen är den nya cykel-och gångtunneln till Östra stranden nu på plats.

Arbetet hade förberetts för att ske i en sammanhängande period för att störa tågtrafiken så lite som möjligt. På mindre än 50 timmar var allt klart.

Bron har varit färdiggjuten sedan oktober 2019 och nu har den alltså flyttat in i sitt permanenta läge. Det återstår dock en del arbeten i området innan allmänheten kan använda den nya gång och cykelpassagen, i början av 2021 beräknas det vara helt klart.

Säkrare gång och cykelpassage och ökad tillgänglighet till Östra Stranden

Arbetet ingår i Trafikverket uppdrag från Halmstads kommun, att bygga en planskild gång och cykelpassage under Västkustbanan mot Östra stranden vid Fylleån. Gång- och cykelpassagen skapar en bättre anslutning till vattnet och förbättrar säkerheten för gång- och cykeltrafiken samtidigt som den ökar tillgängligheten till Östra Stranden.

Flera arbeten i området runt Halmstad görs på uppdrag av Halmstad kommun, det övergripande syftet är att binda samman nuvarande och planerade verksamhetsområden med hamnen, E6 och väg 15. De ska också avlasta Laholmsvägen och skapa ett bättre trafikflöde i de centrala delarna av Halmstad.