Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Byggstarten av nya Onsalavägen dröjer

Den planerade byggstarten av nya Onsalavägen mellan Rösan och Forsbäck kommer att försenas. För att kunna börja med den arkeologiska undersökningen och starta bygget krävs att arbetsplanen vunnit laga kraft, och ett sådant beslut har ännu inte fattats.

I februari 2016 fastställde Trafikverket arbetsplanen för bygget av den nya Onsalavägen. Planen överklagades och sedan dess väntar vi på ett beslut om laga kraft. Den här typen av ärende brukar ha en handläggningstid på cirka ett år, men Trafikverket väntar fortfarande på besked. Denna fördröjning innebär också att den arkeologiska undersökningen, som måste göras innan byggstart, försenas. – Beslutet har inte vunnit laga kraft ännu, men vi hoppas att det sker snart, säger Johanna Kindlund, Trafikverkets projektledare för vägbygget.

Artskyddsfrågan är också viktig

Det är en hel del arbeten som måste göras innan själva vägbygget kan startas, bland annat måste ett antal träd tas ner för att den arkeologiska undersökningen ska kunna genomföras. Dessutom tittar vi på artskyddsfrågan tillsammans med länsstyrelsen. I det aktuella området finns skyddade fågelarter och fladdermöss som man måste ta speciell hänsyn till. Även när det gäller den intilliggande etappen mellan Forsbäck och E6 väntas besked om laga kraft. Vi bedömer att byggnadsarbetena ska kunna startas under år 2018.