Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Fortfarande hög kännedom om Varbergstunneln

8 av 10 känner till planerna om Varbergstunneln. Det visar attitydundersökningen som vi genomförde under våren 2015.

I maj gjorde vi en attitydundersökning för att ta redan på hur väl boende i Varbergs kommun känner till projektet, och för att få veta mer om vad de tycker och vilken information de vill ha. 400 personer intervjuades på telefon.

Undersökningen visar att andelen som är positiva eller mycket positiva eller åtminstone accepterar projektet är i majoritet 67 %, men det finns en tydlig opinion på 33 % som är negativa eller mycket negativa till projektet.

De som är positiva är det främst för att de vill få bort järnvägsspåren från staden. Att ändå kunna behålla stationen kvar i centrum är något som de positiva tar upp som en fördel. De som är negativa anser att man istället skulle ha valt att lägga järnvägen utanför staden. Många av de negativa tycker att det kostar för mycket.

2013 gjorde vi den första attitydundersökningen om projektet Varbergstunneln. Mellan åren 2013-2015 har andelen mycket positiva och mycket negativa ökat en aning. Vi ser även att allt fler boende än tidigare vill ha information direkt hem i brevlådan eller via e-post.

Här kan du läsa rapporten från attitydundersökningen 2015