Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Representanter från Region Halland, Varbergs kommun och Trafikverket svarar på frågor

Representanter från Region Halland, Varbergs kommun och Trafikverket svarar på frågor

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tilläggsavtal snart i hamn

Trafikverket, Varbergs kommun och Region Halland planerar att teckna ett tilläggsavtal avseende utbyggnaden av Västkustbanan till dubbelspår på en sträcka genom Varberg. Måndagen den 6 februari hölls en pressträff för att berätta om avtalet.

I februari förra året informerade vi om att kostnadskalkylen för projektet visar 1 miljard högre än budgeten som sattes 2009. Till följd av kostnadsökningen har ett tilläggsavtal tagits fram för att ytterligare reglera finansiering och genomförande av projekt Varbergstunneln mellan Region Halland, Varbergs kommun och Trafikverket.

Enligt det gamla avtalet skulle Varbergs kommun betala 290 miljoner kronor, Region Halland 210 miljoner kronor och Jernhusen 60-100 miljoner kronor. Nu har vi kommit överens om att kommunen och regionen skjuter till ett engångsbelopp så att kommunen istället går in med sammanlagt 391 miljoner kronor och regionen med 283 miljoner kronor, Jernhusen omfattas inte av tilläggsavtalet.

När är avtalet klart?

Avtalet planeras att skrivas på under februari 2017.

Bildtext: Från vänster Dag Hultefors (M), ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott, Region Halland, Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande, Varbergs kommun, Bengt Rydhed, stf regional direktör, Trafikverket