Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kvarteret Renen i Varberg. Fotograf: Jesper Mårtensson

Kvarteret Renen i Varberg. Fotograf: Jesper Mårtensson

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Undersökningar i Renen och intilliggande kvarter

Under september och november utförs undersökningar i kvarteret Renen och intilliggande kvarter. Vi ber om överseende med att det kommer att störa en del.

Trafikverket och Varbergs kommun ska undersöka berg och jord i kvarteret Renen 13 samt närliggande kvarter.
Kommunen vill ta fram underlag inför kommande sanering. Trafikverket vill få underlag med syfte att verifiera sin riskbedömning för Varbergstunneln.

Undersökningarna utförs med start i september och slut i november i höst. Det kommer att borras i jord och berg samt tas prover i jord och grundvatten. Berörda fastighetsägare, boende och verksamheter kommer att kontaktas innan undersökningarna startar.

Arbetena kommer att märkas vilket vi hoppas på förståelse för. Maskiner kommer att köra i området, även på gång- och cykelbanor och borrningarna kommer att höras. Vi arbetar under både kontorstid och kvällstid. I vissa fall kommer verksamheter att i samråd med ansvariga hållas stängda medan vi arbetar.

Läs mer: Informationsblad om undersökningarna i Kvarteret Renen (170905 pdf-fil_117 kB) öppnas i nytt fönster.