Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Illustrerade tågsymboler
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi byter ut väderskydden

Vi påbörjar arbeten med att byta ut väderskydden över plattformarna på tågstationen i Varberg. Arbetet planeras vara klart i juni 2018.

 – Bytet till nya väderskydd över plattformen är en åtgärd för att förbättra miljön och för att ge resenärer service i väntan på att den nya stationen och Varbergstunneln byggs klart om cirka sex år, säger Stephan Larsson, delprojektledare järnväg, projekt Varbergstunneln.

De uttjänta väderskydden kommer att rivas och ersättas. Nya mer ändamålsenliga väder-skydd kommer att monteras på en större del av plattformens längd, så att du kan stå skyddad närmare vald vagn i tåget. Belysningen på plattformarna kommer att kompletteras, så att de nya väderskydden blir bättre belysta.

Vad sker under byggtiden?
– Vi behöver ta bort vissa papperskorgar och bänkar för att kunna riva befintligt tak och pelare. De kommer så snart som möjligt att ersättas i samband med att nya väderskydd byggs. För att minimerar risken för fall och andra olyckor behöver vi spärra av vissa ytor på plattformen, säger Stephan Larsson.