Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ett avbrott i arbetet för säkerheten

Onsdagen den 26 september mellan klockan 13 och 13.15 stod arbetet med Varbergstunneln stilla. Trafikverket anordnade i samarbete med anläggningsbranschen för sjätte året i rad en Stand down för att uppmärksamma säkerhets- och arbetsmiljöfrågor.

Syftet med Stand down är att skicka en stark signal om allvaret i arbetsmiljöfrågan och påminna om att alltid sätta säkerheten främst. I manifestationen ingick också en tyst minut för att hedra kollegor som förolyckats eller råkat ut för allvarliga olyckor på sin arbetsplats. Årets tema handlar om vad enskilda individer kan göra för att öka säkerheten på arbetsplatsen.

Per Rydberg är projektledare för Varbergstunneln och ansvarig för Stand down i Varberg.

- Säkerheten är något vi alla måste ta personligt ansvar för, betonade han. Vi måste alla arbeta varje dag för att minska antalet olyckor på arbetsplatserna.

Med på ceremonin som hölls på Pipebruket var också entreprenörerna Implenia, NRC Group, NCC och Varbergs kommun.

Fakta om Stand down

Trafikverket är Sveriges största aktör inom byggande av infrastrukturprojekt. För att minska antalet olyckor på byggarbetsplatser har Trafikverket tagit fram en handlingsplan med konkreta åtgärder, tillsammans med branschorganisationerna Sveriges Byggindustrier, Svenska Teknik och Designföretagen och branschorganisationen Håll nollan och deras medlemsföretag. Utgångspunkten är att ingen ska skadas allvarligt eller dödas i transportsystemet eller på våra arbetsplatser.

Det är sjätte året i rad som Trafikverket håller Stand down på flera arbetsplatser i Sverige. Årets tema är: Vad kan varje enskild person göra för att öka säkerheten på sin arbetsplats?