Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Järnvägsspår med skog på båda sidor
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tågtrafiken till Varberg stängs av under påskhelgen

Mellan skärtorsdagens kväll den 18 april och annandagens förmiddag den 22 april stängs all tågtrafik till Varberg av. Under den tiden ska Trafikverket lägga in fyra nya växlar på spåren norr om Getteröbron.

Samtidigt passar vi på att göra nödvändiga ledningsomläggningar under spåren inför bygget av den nya tågtunneln. Vi kommer även att ta markprover i spårområdet. 

Arbetena börjar klockan 21 på skärtorsdagen och avslutas klockan 11 på annandag påsk. Ersättningstrafik kommer att finnas – hör med din tågoperatör om hur du lättast byter färdsätt till ditt slutresmål. Till största delen består ersättningstrafiken av bussar, och detta innebär också att det blir en ökad busstrafik på Birger Svenssons väg i centrala Varberg under samma period.

-Inläggningen av de fyra växlarna ingår i de förberedande arbeten som vi behöver göra för att kunna bygga Varbergstunneln och dubbelspåren mellan Varberg och Hamra, förklarar Stephan Larsson, projektledare järnväg, Varbergstunneln. Med de nya växlarna på plats kan vi på ett bättre sätt utnyttja spåren i Varberg för arbete, utan att störa trafiken mellan Värö och Varberg.  

-Vi samordnar växelinläggningarna med andra trafikpåverkande arbeten som omläggningar av ledningar och markprovtagningar i spårområdet. Detta för att maximalt utnyttja vår avstängningstid och minimera de tillfällen då vi stör järnvägstrafiken, säger Stephan Larsson.

Under april-maj fortsätter också arbetena med ledningsomläggningar i centrala Varberg. Det handlar om ett flertal olika slags ledningar, som fjärrvärme, spillvatten, dricksvatten, gas och tele.

Arbeten med grundläggning för Getteröbron pågår under perioden april till juni med ett planerat uppehåll under påskhelgen.