Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Förberedande arbeten och arkeologiska undersökningar i centrum

De förberedande arbetena för att kunna börja bygga servicetunneln söderut från Järnvägsparken till Breared är igång. Från oktober och en tid framöver kommer vi att sponta och lägga om ledningar. Samtidigt passar vi på att göra arkeologiska undersökningar.

Hej, Lilly Bengtsson, chef för Mark & VA-arbeten på Implenia. Vad är på gång i området runt tågstationen just nu?

Lilly Bengtsson 

—I Järnvägsparken har vi inlett förberedande arbeten för att kunna börja driva servicetunneln från parken och söderut. Servicetunneln kommer att gå parallellt med tågtunneln under centrala Varberg och den är det första vi börjar med när det gäller själva tunnelarbetet.

—I slutet av oktober börjar vi bland annat sponta i Järnvägsparken och lägga om ledningar i Västra Vallgatan vid Pipebruket. I början av november drar arkeologiska arbeten igång norr om stationshuset.

Hur påverkas trafiken på Västra Vallgatan av dessa arbeten?

—Från och med den 21 oktober och en vecka framåt blir det några störningar på gatan i samband med förberedande arbeten. Vi ska bland annat ta ner några träd och en refug vid stationshuset framför Pressbyrån. Det kan bli några korta stopp i trafiken när vi arbetar med det men vi kommer att ha flaggvakter som hjälper till.

—Den 28 oktober blir Västra Vallgatan enkelriktad för genomfart i södergående riktning, från Baggens gränd till Otto Torells gata. Sträckan stängs alltså för biltrafik norrut. Vi kommer att leda om den södergående trafiken så att den kan passera förbi våra arbeten på Västra Vallgatan och i Järnvägsparken. Så tänk på att vara extra uppmärksam på skyltning och visa hänsyn för fotgängare och cyklister.

Kommer Västra Vallgatan att stängas av helt?

—Ja, i januari 2020 kommer vi att stänga av sträckan för genomfart i båda riktningar. Då utökar vi också avstängningen norrut på Birger Svenssons väg.

På Varbergs kommuns webbplats kan du läsa vilka vägar du bäst kör in till stan.