Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Västra Vallgatan stängs för genomfart

Avstängningen är mellan Birger Svenssonsväg 40-42 och Otto Torells gata och den kommer gälla under hela byggtiden för genomfart med bil. Var uppmärksam på skyltar och alternativa vägar.

Passager till och från stationen kommer att flyttas beroende på var vi arbetar.

Endast behörig trafik, som boende till fastigheternas garage och räddningstjänst, är tillåten. All annan biltrafik leds om, liksom gång- och cykeltrafik. Var extra uppmärksam på skyltning i området och alternativa vägar.

Varbergs kommuns hemsida finns en karta över vilka bilvägar du istället kan använda in till stan samt nå stationen på.

Påverkan på cykeltrafik
Vi stänger av Västra Vallgatan för cykeltrafik mellan Eskilsgatan och Engelbrektsgatan då det inte är säkert att cykla vid arbetsområdet.

Vi stänger cykelparkeringen söder om stationshuset och hänvisar istället till cykelparkeringarna längs med Engelska parken, norr om stationshuset samt vid bussterminalen. Cykelparkeringen norr om stationshuset kommer också att utökas med fler platser.

Påverkan på gångtrafik
Västra Vallgatan förblir öppen för gående som även kan nå stationshuset och tågperrongerna via en passage över arbetsområdet. Detta gäller under hela byggtiden men vi kommer att flytta passagen beroende på var vi arbetar.

På bilden nedan ser du var du kan parkera din cykel och vilka avstängningarna är kring stationshuset.

Karta cykelparkeringar station