Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nya Getteröbron öppnar för trafik

Under kvällen söndagen den 23 augusti öppnar vi den nya Getteröbron för trafik. Det är begränsad framkomlighet under öppningsarbetet, kör en annan väg om det är möjligt.

—Vi är glada att vi äntligen kan öppna bron för trafik. Det har varit en tajt tidsplan men vi har hållit den. Getteröbron är en viktig pusselbit i vårt stora projekt och möjliggör utbyggnaden av dubbelspår genom Varberg på Västkustbanan, säger Peter Lidemar, delprojektledare, Trafikverket.

När vi har lett in trafiken på den nya bron kommer vi att fortsätta med våra arbeten på och omkring den. Bil-, cykel och gångtrafiken kommer att vara fortsatt påverkad ungefär fram till årsskiftet då vi räknar med att vara färdiga med alla arbeten runt bron.

Vi ber dig att ta det försiktigt, visa hänsyn och vara uppmärksam på skyltar i området.

— Så fort vi har öppnat den nya bron kommer vi att stänga den gamla och påbörja rivningsarbetet. Helgen vecka 39 sågar vi ner själva betongkonstruktionen på den gamla bron, ett arbete som kommer att pågå dygnet runt. Rivningsarbetet kommer att bli klart under hösten, säger Peter Lidemar.

Framkomligheten vid Lassabackarondellen är tillfälligt starkt begränsad för dig som kommer norrifrån väg E6/riksväg 41. Det beror på att ett körfält in mot Lassabackarondellen är avstängt på grund av arbeten för att färdigställa den nya Getteröbron. Välj om möjligt annan avfart/väg mot Varbergs centrum, via exempelvis väg 153, Värnamovägen. Läs mer trafikinformation och se karta på Varbergs kommuns webbplats.