Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Utökad radie för att bli förvarnad när vi spränger

Vi har stort intresse för tjänsten att du blir förvarnad innan vi spränger. Därför har vi utökat radien från 300 meter till 500 meter.

Du kan anmäla dig till tjänsten här. Förvarningarna skickar vi ut inom 30 minuter innan vi spränger och vi strävar alltid för att du ska få förvarningen inom denna tid. Du kan välja att få sms, e-post eller bli uppringd på din fasta telefon.

Den adress du registrerar ska ligga inom en radie på 500 meter från där vi spränger i centrum och Breared.

Bra att veta
När vi spränger i tunneln (under mark) så behövs inga varningssignaler eftersom det inte är någon fara för allmänheten att komma nära. När vi spränger ovan mark ljuder alltid varningssignaler innan en sprängning och vi spärrar av en säkerhetszon vanligen med flaggvakter.

Skulle det vara så att du inte får förvarningen även fast du fyllt i dina kontaktuppgifter kan det bero på att vi arbetar längre från där du bor. Då kan du antingen registrera om din adress eller skriva in en adress som är närmare området (inom 500 meter) där vi spränger. Det som är viktigast är att du fyller i rätt mobilnummer och e-post.

Vi håller på att ta fram en framdriftskarta på webben för att du ska kunna se hur långt vi kommit med våra arbeten, till exempel tåg- och servicetunneln. Även Varbergs kommun har denna tjänst i Varbergskartan på webben.