Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Enklare att komma till Varbergs station med ny gångbro

Den 21 eller 22 december öppnar vi den nya gångbron för att gå till eller från stationen. Gångbron kommer ha samma läge resten av byggtiden. Den nuvarande tillfälliga passagen som ligger norr om stationshuset stängs när vi öppnar den nya bron.

Den skulle egentligen öppnat fredag 18 december men öppningen är försenad pga några mindre kompletteringar som måste göras efter en granskning. Vi räknar med att öppna måndag eller tisdag i innan jul.

Gångbron ligger söder om stationshuset. Cyklar ska ledas över bron av säkerhetsskäl. Det finns cykelparkeringar både vid bussterminalen och norr om stationshuset. Ska du använda den som är norr om stationshuset måste du leda cykeln över bron och även på perrongen som ligger på stationshusets västra sida.

Framöver kanske det öppnas en lösning för att hitta en yta att använda som cykelparkering, men utrymmet vid stationen är trångt under bygget. Räddningsfordon och boende eller verksamheter som har sitt garage på Västra Vallgatan måste också fram.

Karta som visar hur du går och cyklar till eller från Varbergs station under byggtiden.