Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tåg på plattform
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Uppdaterad: Kortare plattform på stationen

Vi kommer att korta plattformarna i den norra änden. Arbetet startar natten mot måndagen den 8 mars. Nu har arbetet gått fortare än beräknat så det kommer inte bli något nattarbete vid plattformarna förrän med start vecka 12 igen.

Förkortningen av plattformarna är permanenta under hela byggtiden (december 2024) och anledningen är att vi måste komma åt marken för att bygga tråg och lägga in nya tågväxlar.

- Vi förkortar plattformarna nu för att vi måste förbereda för påskhelgens arbete när vi kommer att lägga in de nya växlarna för de tillfälliga spåren, säger Stephan Larsson Trafikverket och delprojektledare järnväg Varbergstunneln. 

Arbetet med plattformsförkortningen kommer att pågå nattetid. Det startar natten mot måndagen vecka 10
(8 mars). Arbetet gick snabbare än beräknat så i nuläget är det inget nattarbete vid plattformarna utan det börjar vecka 12 igen. Arbetet pågår varje natt (cirka klockan 23.00-06.00) utom natt mot lördag och söndag fram till påsk. Vi har tid i spår och ett tågstopp i påskhelgen då vi arbetar dygnet runt.

Vad händer på plattformen?
Plattformarna förkortas i norra delen. Vi kommer att ta bort vindskydd och annat som står på plattformarna, riva bort asfalten och de taktila plattorna (plattor utrustade med markeringar som fungerar som guide för personer med nedsatt syn). Därefter består arbetet främst i att schakta bort fyllnaden i plattformarna.

Vi kommer att sätta upp orange skyltar på plattformarna som informerar om att plattformarna förkortas och avspärrningar som en säkerhet för att du inte ska kunna gå längre norrut.

- Plattformen för nord- eller sydgående tåg, spår 3 och 4, får en användbar längd på 185 meter, säger Stephan Larsson.

Södergående tåg på- och avstigning till höger

Det som ändras för tågtrafiken är att södergående tåg kommer att gå från spår 3, med på- och avstigning till höger i färdriktningen, samt att Viskadalstågen ankommer och avgår från spår 2. Här har du stationens informationstavlor som hjälp för att hitta ditt tåg samt andra tillfälliga informationsskyltar.