Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Spårarbete i Varberg under påsken. Foto: Implenia.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Helg- och nattarbeten vid järnvägen

Vi arbetar på och intill järnvägen från fredagen den 30 april till och med måndagen den 28 juni.

Arbetena pågår från stationen och norrut till den nya godsbangården norr om Getteröbron. Tågen kommer att köra med nedsatt hastighet förbi arbetsområdet men det ska inte påverka restiden.

- Det är intensiva arbeten under dessa veckor och mycket som ska göras. Ibland jobbar vi även helger och nätter för att kunna arbeta säkert och för att undvika att störa tågtrafiken, säger Stephan Larsson, Trafikverket och delprojektledare järnväg Varbergstunneln.

Midsommarveckan och -helgen, 21 juni till 28 juni, kommer persontrafiken genom Varberg att vara avstängd och från 23 juni även godstrafiken. 

- Under midsommarhelgen ska vi bygga färdigt de tillfälliga spår som tågtrafiken ska gå på resten av byggtiden tills vi öppnar de nya dubbelspåren för trafik. Vi kommer samtidigt att göra arbeten för att den nya godsbangården ska kunna användas efter midsommarhelgen, säger Stephan Larsson.

Tänk på att planera din resa och var ute i god tid. Information om bästa resvägen hittar du hos närmaste trafikföretag.