Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny tvärtunnel effektiviserar tunnelarbetet i centrum

Vi spränger oss försiktigt fram under Varbergs centrum för att inte påverka närliggande byggnader. För att undvika förseningar framåt i tiden öppnar vi nu en ny tvärtunnel ungefär under Torggatan i centrum.

Området runt kvarteren kring Torggatan är extra känsligt på grund av det korta avståndet mellan byggnader och berget. Vi arbetar försiktigt i området för att skydda byggnader ovanför. Vi kan endast spränga fram korta sträckor i taget.

–Den nya tvärtunneln är som en ytterligare arbetstunnel  Med den kommer vi kunna  arbeta från flera håll samtidigt med tågtunneln, och det gör att vi kan undvika förseningar framåt i tiden, säger Kenneth Rosell, Trafikverket, delprojektledare tunnel.

När vi arbetar i tunneln är det vanligt att det uppstår stomljud och vibrationer i byggnader som är nära. Med tiden kommer eventuella störningar från arbetet att minska allt eftersom vi driver tunneln bort från centrum.

Ny tvärtunnel
Ny tvärtunnel. Klicka på bilden för att se en större version. Följ gärna arbetet i vår interaktiva webbkarta som du hittar längre ner på projektets första sida.