Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikavstängning på Österleden innan öppning i maj

Vi stänger Österleden för biltrafik mellan lördagen den 17 april klockan 06.00 till måndagen den 19 april klockan 05.00. Detta för att slutföra förberedelserna så att Österledens nya sträckning kan öppna i maj.

Avstängningen påverkar även in- och utfarten till Marmorgatan och Vallinsvägen. Gång- och cykelbanan är öppen hela tiden.

— Österledens nya sträckning går under dubbelspåret som vi bygger. På detta sätt ökar vi säkerheten mellan väg- och järnvägstrafik samtidigt som vi ökar flödet när trafikanter inte längre behöver stanna vid nerfällda bommar, säger Björn Bjurklint, Trafikverket och delprojektledare mark Varbergstunneln.

Marmorgatan avstängd till juni
Vi kommer att fortsätta med ledningsarbeten i området till och med juni så Marmorgatans in- och utfart till Österleden kommer att vara stängd tills dess. Gång- och cykelbanan är fortsatt öppen hela tiden, även vid Marmorgatan.

Tänk på att välja alternativa färdvägar under avstängningen. Kör försiktigt och följ aktuell skyltning i området.

 

Kartan visar avstängning på Österleden den 17-19 april. Gång- och cykelväg är öppen hela tiden. Klicka för större bild.