Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Sprängning vid stationen för betongtunneln

På måndag den 10 maj börjar vi spränga i området kring stationen. Vid sprängningarna används varningsskyltar, flaggvakter och ljudsignal för att säkra området.

Vi spränger oss ner i berget, söder om gångbron, för att sedan kunna gjuta betongtunneln. När sprängning pågår kommer gångbron över till stationsområdet stängas av med hjälp av flaggvakter. För att inte påverka resenärer till och från stationsområdet försöker vi att inte spränga i samband med tågens ankomst och avgång.

Vid sprängningar ovan mark använder vi tunga sprängmattor som skydd för omgivningen. Mattorna lägger vi över laddningarna för att stoppa eventuellt splitter vid sprängning. Vi anpassar sprängningarnas storlek efter intilliggande byggnader och går extra försiktigt fram i tätbebyggt område.

Sprängningarna för betongtunneln, söder om gångbron, beräknas vara klara i höst, någon gång i september eller oktober.

Vi spränger endast på vardagar och våra ordinarie arbetstider är klockan 7-22.

Betongtunneln som vi bygger sträcker sig upp till Baggens Gränd, där Varbergs framtida station kommer att ligga. Här kan du läsa mer om betongtunnel, bergtunnel och tråg.

Du som bor eller verkar inom 500 meter från området där vi spränger kan anmäla dig till vår förvarningstjänst.

Gångbron vid stationen skyddas innan sprängningarna. Foto: Implenia