Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Godsbangården blir cirka en kilometer lång, med fyra spår för godståg vid sidan av fyra spår för persontrafik. Foto: Implenia

Tågtrafiken påverkas i midsommarveckan

Vi arbetar på och intill järnvägen i Varberg i juni, vilket påverkar om du ska resa tåg mellan Malmö och Göteborg. Efter midsommar ska den nya godsbangården vara klar, en stor milstolpe för projektet.

Midsommarveckan och -helgen, 21 juni till 28 juni, kommer persontrafiken genom Varberg att vara avstängd och från 23 juni även godstrafiken. 

I midsommarhelgen är tågtrafiken genom Varberg helt avstängd och ersätts med busstrafik. Information om din resa hittar du bäst hos ditt närmaste trafikföretag. Ska du resa i midsommar tänk på att planera din resa och var ute i god tid.

- Under midsommarhelgen ska vi bygga färdigt de tillfälliga spår som tågtrafiken ska gå på resten av byggtiden tills vi öppnar de nya dubbelspåren för trafik. Vi kommer samtidigt att göra arbeten för att den nya godsbangården ska kunna användas efter midsommarhelgen. För projektets del är detta en viktig milstolpe, säger Stephan Larsson.

Läs mer om vad vi jobbar med i sommar för att rusta upp, modernisera och bygga ut järnvägen i Västsverige.