Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Vi jobbar som vanligt i sommar

I år tar vi inte sommarledigt. Vårt arbete pågår som vanligt och vi gör mycket för att störa så lite som möjligt och för att skapa en trivsam miljö i centrum även när vi bygger.

I sommar är första sommaren som vi inte tar semester i projektet utan vi bygger både ovan och under mark enligt vår tidsplan.

Detta händer i sommar

Inne på våra arbetsområden sker mark- och grundläggningsarbeten, gjutning av betongtråg, samt sprängningar för berg- och betongtunnel. Mellan Varbergs station och norrut till Getteröbron pågår arbeten vid järnvägen.

När vi bygger är det ofrånkomligt att buller och störningar uppstår men vi gör allt vi kan för att minska påverkan och har fastställda riktvärden för våra arbeten. Arbetet kan märkas av genom exempelvis transporter, luftburet buller, vibrationer och stomljud. Läs mer om hur vi arbetar med att förebygga störningar.

Sprängningar i bergtunneln

Sprängningar i bergtunneln pågår hela sommaren med uppehåll vecka 30-31. Vi spränger mellan klockan 07.00-22.00 för både service- och tågtunnel samt tvärtunnlar mellan dessa.

Sprängningar ovan jord

Vi spränger utanför Varbergs station för den framtida betongtunneln. Vi spärrar av området med flaggvakter innan vi spränger ovan jord samt förvarnar med korta ljudsignaler. Efter sprängningarna låter en lång ljudsignal och sedan fraktar vi bort bergmassorna för återanvändning när vi bygger eller till andra närliggande projekt i kommunen.

Informera för att skapa kännedom

- Vi har informerat stora besöksmål i Varberg med tryckt material men också gjort digital information via sociala medier för att också nå utanför Varberg och skapa kännedom om vad vi gör och nyttan med det i framtiden, säger Katarina Yngvesson, kommunikatör Trafikverket.

Även byggplanken i centrum kommer att kläs med ny information, bilder samt kartor för att hitta rätt. I det offentliga rummet, särskilt på Västra Vallgatan, kommer kommunen se till att skapa en trevlig miljö under byggtiden.

Syntolkning film: En drönare filmar dagens enkelspår söderifrån och in mot Varbergs station i centrum. En röd platta syns med texten "vi ser till att kusten blir klar" innan loggan från Trafikverket avslutar drönarfilmen.