Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Bli förvarnad innan vi spränger

Vi strävar efter att minska störningarna när vi bygger. En del störningar är oundvikliga, som buller och vibrationer från sprängningar. Du som bor eller verkar inom en radie på 300 meter från där vi för tillfället spränger kan bli förvarnad innan.

Du väljer hur du vill bli förvarnad, via sms, e-post eller genom att bli uppringd på telefon. Förvarningen går ut 30 minuter innan vi spränger till en radie på 300 meter från där vi för tillfället spränger i centrum eller Breared.

Det är inte säkert att du kommer att störas av en sprängning även om du bor eller har verksamhet i närområdet (inom 300 meter). Hur mycket en sprängning hörs eller känns varierar från person till person.

Så anmäler du dig till tjänsten

I formuläret nedan väljer du först hur du vill få förvarningen; via sms (ange mobilnummer), genom att bli uppringd (ange fastnätsnummer) och/eller via e-post. Du kan också ange ditt namn (valfritt).

I nästa steg registrerar du valfri adress. Du kan registrera flera adresser och du behöver inte själv bo eller verka på de adresser som du registrerar.

Obs! Adressen/adresserna som du registrerar måste vara inom en radie på 300 meter från sprängplatsen för att du ska få en förvarning.

Har förvarningarna upphört?
Om du tidigare har fått förvarningar och nu upplever att du inte längre får det kan det bero på att sprängarbetet har förflyttats och att du därför har fallit ur radien på 300 meter. Om du fortfarande vill ha förvarningar kan du ange en ny adress som ligger närmare våra sprängningar, genom att följa instruktionerna under rubriken Avanmälan/Adressändring nedan.

Avanmälan eller adressändring

Även detta gör du i formuläret nedan. Fyll först i någon av de uppgifter som du angav när du anmälde dig till tjänsten.

I nästa steg kan du både registrera nya adresser och avregistrera adresser och kontaktinformation.

Om du upplever problem med förvarningstjänsten, vänligen hör av dig till Trafikverkets kontaktcenter (se Kontakta oss på denna sida) eller mejla till varbergstunneln@trafikverket.se

Hur mycket en sprängning hörs eller känns varierar från person till person och är väldigt individuellt. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med störningar.