Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Sommarväg genom by

Väg 315, genom Rätan, gång- och cykelväg

Trafikverket bygger en ny gång- och cykelväg utmed väg 315 från Norsgården i Rätan till transformatorstationen i Sved. Det ökar säkerheten för gående och cyklister.

Projeket är i stort sett helt färdigställt och slutbesiktas i mitten av september. Fram tills dess pågår mindre anläggningarbeten och störningar på vägen. Projektsidan kommer att tas bort från trafikverkets webbplats i början av oktober 2018.

I takt med att de etablerade vinterturistområdena i Härjedalen byggs ut kan trafiken på väg 315 genom Rätan öka. Sträckan är viktig för lokalbefolkningen, det är ont om alternativ till bilen och vägen saknar en gång- och cykelväg. För att öka säkerheten för gående och cyklister  bygger vi en ny gång- och cykelväg på sträckan Norsgården i Rätan och transformatorsstationen i Sved. Tranformatorsstationen är belägen cirka 500 meter norr om campingen. Vi bygger även gångpassager vid Postvägen, ICA och campingen.