Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägarbete

Väg 84, Älvros–Hunnilsjön, hastighetshöjande åtgärder

Riksväg 84 är viktig för långväga gods- och persontransporter och därför har vi inventerat hela vägsträckan för att möjliggöra hastigheten 100 km/tim på vissa sträckor med bibehållen säkerhet.

Projektet är vilande i avvaktan på besked om fortsatt finansering. Projektsidan kommer att tas på från Trafikverkets webbplats i början av oktober 2018.

Vägplanen blev klar för att lämnas in för fastställelse under 2016. När en vägplan är fastställd måste vi börja bygga inom 5 år. Projektet Väg 84, Älvros–Hunnilsjön, finns med i länstransportplanen och kan starta tidigast år 2021–2022.

Trafikverket reviderar nu länstransportplanen, tillsammans med Regionförbundet Jämtland/Härjedalen, för att bestämma vilka projekt som ska utföras 2018–2029. Det gör att finansieringen av projektet är osäker och därför har Trafikverket valt att inte skicka in planen i nuläget. När det är klart med finansiering kommer vi att ta ett nytt beslut om fortsatt planarbete.