Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Urval av sommarens vägarbeten i Jämtlands län

Håll koll med Trafikinformation väg så får du veta vilka arbeten som pågår och påverkar din resväg. Här presenteras de arbeten som pågår just nu eller startar inom kort. Informationen uppdateras löpande.

Sommarjobb på vägen för att göra dina resor smidigare

Sommarhalvåret är en intensiv period när vi genomför många stora och små vägarbeten. Det är också den tid på året då arbetspendlingen är mindre intensiv och störningarna blir alltså mindre. Underhåll bidrar till att livslängden på våra vägar blir så lång som möjligt.

Därför ser vi regelbundet över vägens beläggning och sidoområden, vi underhåller broar och tunnlar men bygger även nytt så att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt.

I Sverige är säsongen för asfaltering ganska kort. Arbetena är beroende av lagom temperatur och det ska inte regna för att resultatet ska bli bra. Det gör att dessa arbeten är svåra att planera långt i förväg så håll dig uppdaterad på Trafikinformation väg. Asfaltering utförs ofta i nära anslutning till trafiken och på de mest trafikerade vägarna måste vi leda om biltrafiken. I och runt storstäderna utförs mycket beläggningsarbete på nätterna för att störa trafiken så lite som möjligt.

Håll koll på sommarens vägarbeten och planera din resa

Här är ett urval av sommarens vägarbeten i länet som kan påverka dig som trafikant i sommar. Den länsvisa sammanställningen redovisar naturligtvis inte allt som görs på vägarna i sommar, Trafikverket gör betydligt fler insatser för att förbättra landets infrastruktur. I tabellen nedan finns de arbeten som har särskild trafikpåverkan och genomförs någon gång under sommarperioden maj-september.

VägSträckaÅtgärdPåverkan
E45 Strömsundsbron Förstärkningsåtgärder av kablarna. Ett körfält öppet, trafikljus, sänkt hastighet, helt avstängt 4 timmar nattetid (just nu okänt när).
E45 Lövberga-länsgränsen Planfräsning. Lots.
E14 Rännbergsbacken Ombyggnation av vägen. Trafikljus och sänkt hastighet.
E14 Krokom-Ytterån Beläggning. Lots.
315 Rätan-länsgränsen Ytbehandling. Lots.
321 Svenstavik-Kövra Ombyggnation av vägen. Trafikljus, lots och sänkt hastighet (bitvis och tidvis endast 10 km/h).
611 E14-väg 399 Beläggning. Lots.
998 E45-Norråker Beläggning. Lots.
666 E14-Valne Ytbehandling. Lots,
311 Tännär Beläggning. Lots.
87 Gevåg-Bispgården Beläggning. Lots.
84 Bro över Tännån Kantbalksreparation, reparation av pelare och kantstöd. Ett körfält avstängt, trafikljus, nedsatt hastighet.
84 Långa-Funäsdalen Beläggning. Lots.
84 Bro över dammen i Lossenborg Byta tätskickt, övergångskonstruktioner och kantbalkar. Ett körfält avstängt, trafikljus, nedsatt hastighet, maxbredd 3 meter.
84 Länsgränsen-Älvros Ytbehandling. Lots.