Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg genom skog

Väg 675, Valne–Änge, förstärkningsåtgärder

Väg 675 sträcker sig mellan Valne och Frankrikegården i Krokoms kommun. Delen mellan Valne och Änge har i dag flera brister och därför utreder vi just nu alternativ och åtgärder för att förbättra vägens standard.

Vägen är en viktig förbindelse mellan Offerdalsområdet och Nälden vidare mot E14. Den är den enda möjliga vägen för pendling till arbete och skola för boende längs sträckan.

Sträckans brister

Mellan Valne och Änge har vägen ett ytskikt av grus som periodvis ger problem med ojämnheter, slirig vägbana, damm och löst grus. Det gör att vägen inte är farbar för tung trafik året runt. Utöver det har vägen ett antal mycket tvära kurvor med dålig sikt. Dessa brister gör att det finns problem med trafiksäkerheten och tillgängligheten. Målet med projektet är att vägen ska klara tung trafik året runt.

Åtgärder

Vi ska bygga om väg 675 på delen Valne–Änge. Vägen ska förstärkas till BK4-standard och få ett bundet slitlager med bredden 6,5 meter. Avvattningen ska förbättras och vi ska byta trummor. Trafiksäkerheten ska höjas genom att vi förbättrar sidoområdena och justerar vägen i plan och profil. Vägen är cirka 12 kilometer lång.

Tidsplan

Finjustering och beläggning är planerade till våren och sommaren 2020.