Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Begränsad framkomlighet förbi Rännberg

Från och med i vår och fram till i höst får du som färdas längs E14 förbi Rännbergsbacken räkna med längre restider. När arbetet går in i slutskedet måste vi stänga av ett körfält, vilket kan innebära köer under vissa tider på dygnet.

Det kommer fortfarande gå bra att passera arbetsområdet dygnet runt och trafiken kommer att regleras med trafikljus. Hastigheten kommer dessutom att sänkas förbi arbetsområdet.

– Det är så klart med tanke på säkerheten för både de som jobbar längs vägen och för trafikanterna som ska köra förbi. Vi uppmanar alla som passerar att ta det lugnt och respektera hastighetsbegränsningarna, säger Samuel Nilsson, projektledare på Trafikverket.

Anledningen till de planerade begränsningarna på E14 i höjd med Rännberg är att Trafikverkets entreprenör ska göra arbeten på den befintliga vägsträckan inom ramen för projektet. Sedan i höstas har vi endast genomfört arbeten på den nya sträckningen.

Exakt när arbetena sätter i gång är i dagsläget oklart. I slutet av mars eller i början av april 2019 kommer vi att kunna berätta mer exakt om tidplanerna för projektet.

– Under hösten ska allt vara klart och vi kommer att ha en bredare och mindre brant väg, vilket ger bättre sikt, ökad säkerhet och därmed bättre förutsättningar för att alla fordonstyper tar sig fram på sträckan, säger Samuel Nilsson.

Projektet E14 Rännberg är en del i projekt Mittstråket som delfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Målet med projektet är att förbättra trafiksituationen mellan Sundsvall – Trondheim, genom kortare restider, förbättrad trafiksäkerhet och ökad funktionalitet. Projektet är ett unikt samverkansprojekt över kommun- och länsgränser.