Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ersättningsväg på E14 förbi bygget av nya Rännbergsbacken

Under hela oktober och några dagar in i november kommer framkomligheten att vara begränsad på E14 förbi arbetsplatsen i Rännberg. Trafiken skulle ha flutit på som vanligt nu, men då projektet stött på betydande mängder berg har tidsplanen ändrats.

Det går fortfarande bra att passera arbetsområdet dygnets alla timmar via en provisorisk ersättningsväg, men trafikanter bör räkna med något längre restid än normalt.

– Vi reglerar trafiken med trafikljus förbi arbetsplatsen. Dessutom är hastigheten sänkt längs sträckan. Och som vanligt uppmanar vi dig som passerar att ta det lugnt och respektera hastighetsbegränsningarna – de är till för både din och arbetarnas säkerhet, säger Samuel Nilsson, projektledare på Trafikverket.

Under vintersäsongen kommer trafiken längs sträckan att kunna passera som vanligt i 80 kilometer i timmen.

Det var i våras som Trafikverkets entreprenör inledde arbetet med att gör om den omkring två kilometer långa sträckan mellan Sta och Rännbergsbacken. Anledningen till upprustningen är att sträckan är smal med branta stigningar, vilket framför allt under vintern ställer till det för lastbilar och andra tunga fordon. Åtgärderna kommer att ge bättre sikt, ökad säkerhet och bättre förutsättningar för framkomlighet.

Projektet E14 Rännberg är en del i projekt Mittstråket som delfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Målet med projektet är att förbättra trafiksituationen mellan Sundsvall – Trondheim, genom kortare restider, förbättrad trafiksäkerhet och ökad funktionalitet. Projektet är ett unikt samverkansprojekt över kommun- och länsgränser.