Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nysträckningen i Rännberg öppen för trafik

Arbetet ned att göra Rännbergsbacken säkrare och mer framkomlig är snart färdigt. I slutet av augusti öppnade nysträckningen för trafik. Men du som passerar kommer fortfarande att påverkas av arbetena till viss del.

Under de senaste månaderna har trafiken på E14 påverkats av arbetena i höjd med Rännbergsbacken. Tidvis har trafiken reglerats med trafikljus och hastigheten har varit sänkt förbi arbetsområdet.

Under onsdagen den 28 augusti släppte vi på trafiken i den nya Rännbergsbacken. Nysträckningen är omkring två kilometer lång och är säkrare, mer framkomlig och ger bättre sikt.

Trots att nysträckningen är öppen för trafik kommer du som passerar Rännberg att påverkas av trafikstörningar i viss utsträckning under ytterligare några veckor.

– Medan vi slutför arbetena måste vi till och från reglera trafiken med lots och trafikljus. Tidvis kan trafikanterna därför vara tvungna att vänta någon minut, säger Samuel Nilsson, projektledare på Trafikverket.

Projektet E14 Rännberg är en del i projekt Mittstråket som delfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Målet med projektet är att förbättra trafiksituationen mellan Sundsvall – Trondheim, genom kortare restider, förbättrad trafiksäkerhet och ökad funktionalitet. Projektet är ett unikt samverkansprojekt över kommun- och länsgränser.