Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Snart fortsätter arbetet för ett mer tillgängligt Åre

Tillgängligheten och säkerheten vid järnvägen i Åre ska bli bättre. Inom kort återupptar vi arbetet med de två gångbroarna över järnvägen. När broarna är klara kommer det att bli enklare för dig som vill ta dig till Åresjön.

Vi ska bygga två gångbroar som knyter ihop stationsområdet i Åre med resten av byn. Syftet är att göra det lättare och mer säkert för dig som vill ta dig till och från olika områden vid Åresjön. Den ena bron byggs i höjd med Åre central och den andra intill Frönäsudden.

Vi satte spaden i marken redan förra sommaren. Under vintern har arbetet tillfälligt stått stilla, men kommer återupptas när vädret blir lite bättre under april-maj. Fram till dess kommer området vara fortsatt inhägnat för allas säkerhet.

– Under de kommande månaderna kommer det att hända mycket på arbetsplatsen. När vi återupptar arbetet kommer vi börja med att gjuta brofundament vid Åre station för att sedan lansera bron vecka 24, säger Kenth Persson, projektledare vid Trafikverket.

Under början av juni kommer det vara extra mycket aktivitet vid båda arbetsområden. Då kommer Trafikverkets entreprenör under ett planerat tågstopp arbeta intensivt, även utanför kontorstid.

Gångbroarna beräknas vara färdiga under hösten 2020.

Idag är det problem med så kallat spårspring, det vill säga att obehöriga genar över spåret eller av andra anledningar befinner sig i spårområdet i delar av Åre. Förutom att det är livsfarligt att gena över spåret är det också ett arbetsmiljöproblem för de lokförare som kör tågen i Åre. Därför har vi, förutom de två gångbroarna, stängslat in delar av järnvägen där vi bedömer att det behövs. Vi ser också över ett flertal oövervakade järnvägsövergångar.