Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Utsikt över jämtlandsfjäll

Det spektakulära brobygget är igång

Efter en del förberedelsearbeten med tillfartsvägar och frakt av material till byggplats startar nu själva byggandet av den nya järnvägsbron.

Projektet är uppdelat i två entreprenader. Den första delen är en bro- och markentreprenad utanför trafikerat spårområde där Veidekke arbetar sedan våren 2016 med att konstruera bron och bygga vägar. Veidekke har nyligen påbörjat arbetena med gjutning av brostöden. Bron kommer att bli 233 meter lång.

Landfäste för järnvägsbro armeras inför gjutning

Armering inför gjutning av betongplatta av landfästet som bron ska stå på. 

Det andra kontraktet är bygget av järnväg över den nya bron, men omfattar även förberedande arbeten inför en elektrifiering med kontaktledning ända fram till norska gränsen. Det arbetet har startats upp nu i februari med Markentreprenader i Östersund AB som har uppdraget. Från vecka 8 kommer sprängningsarbeten att starta i Storlien och mot norska gränsen, E14 kommer att stängas av från vecka 9, på förmiddagar 20 minuter i taget och detta av säkerhetsskäl.