Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Strömsundsbron över Ströms Vattudal i lätt motljus.

Foto: Holger Persson

E45, Strömsundsbron, upprustningsåtgärder

Vi ska byta ut kablarna på Strömsundsbron. Du som rör dig i området påverkas av arbetet och behöver hålla lite extra koll på avstängningar och omledningsväg.

Strömsundsbron är en ca 330 meter lång snedkabelbro och en viktig del av E45 över Ströms Vattudal i Strömsund. Det är en brotyp där brobanan direkt är förbunden med pyloner (bärportar) genom sneda kablar eller stag. 

Omledning sker via väg 345 när Strömsundsbron är helt avstängd. På sträckan bygger vi en gång- och cykelväg mellan Strömsund och Ulriksfors. 

Under 2021-2023 ska vi byta ut snedkablarna på bron, ett omfattande arbete som periodvis innebär stor påverkan på trafiken. Under arbetet kommer ett körfält att vara öppet och trafiken styrs med trafikljus och lots. Hastigheten på bron och förbi arbetsplatsen kommer att vara sänkt. Vi ber om överseende med den störning som arbetet medför.

Avstängd bro under helger

Våra planerade avstängningar av Strömsundsbron är alla helger mellan vecka 31-49. Avstängningen gäller från fredag klockan 19 till måndag klockan 05. Omledning sker via väg 345 förbi Ulriksfors och vidare via väg 795 till Hallviken, följ skyltning. Det är också möjligt att välja omledningsväg via väg 345 mot Ramsele och avfart mot Görvik. Men här får man räkna med betydligt längre restid. 

Av arbetsmiljöskäl kommer vi vissa fredagar att behöva tidigarelägga avstängningen av Strömsundsbron. Bron kommer vid dessa tillfällen att stängas av klockan 07.00 eller klockan 12.00. Nästa planerade tillfällen är fredagen den 29 oktober och den 5 november. Läs mer här

Om förändringar sker meddelas det här på webben samt i SMS.
Gång- och cykeltrafik samt blåljus under utryckning får passera arbetsplatsen under avstängningen.

Läs mer om bakgrunden till broåtgärderna

Mer som händer i området

Vi kommer att bygga en ny gång- och cykelväg på väg 345 mellan Strömsund-Ulriksfors för att förbättra tillgängligheten och trafiksäkerheten för gående och cyklister. Då vi använder väg 345 för omledning när bron stängs av blir det stundvis mer biltrafik på den vägen. Mer information om gång- och cykelvägen hittar du på projektets webbplats.

There is a lot going on in Strömsund at the moment. We are carrying out bridge maintenance works on Strömsund bridge and building a new pedestrian and bicycle path on road 345 between Strömsund and Ulriksfors.

Read more about the work in the pdf-file. 

Information on roadworks in Strömsund (pdf, 1,7 MB)