Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Strömsundsbron, upprustningsåtgärder

Strömsundsbron är en kabelbro och måste, som alla broar, då och då underhållas. Under hösten 2019 ska vi montera provisoriska hjälpkablar på bron. Arbetena kommer att påverka dig som behöver åka över bron.

Tillfällig omledning via Ullriksfors
Från måndagen den 2 september klockan 20.00 till och med tisdag den 3 september klockan 05.00 måste vi stänga av Strömsundsbron. Omledningsväg via Ullriksfors.

Tanken är att de gamla kablarna på bron ska bytas ut under de närmaste åren och inför detta måste vi montera några hjälpkablar. 

Arbetena är inplanerade mellan veckorna 26 och 51 med ett uppehåll på fyra veckor i juli. När vi arbetar på bron kommer ett körfält att vara öppet och trafiken kommer att regleras med trafikljus. Hastigheten kommer också att vara sänkt förbi arbetsområdet. Du som behöver passera bron får räkna med längre restid.

Vid några arbetsmoment kommer vi att behöva stänga av hela bron och leda om trafiken via Ulriksfors. Exakt när dessa arbeten kommer att ske vet vi inte just nu. Totalavstängningarna kommer dock att ske under nattetid och ta mellan fyra och fem timmar. Anledningen till att vi måste stänga av bron helt under ett par timmar är att vi ska använda oss av en stor kran som tar upp hela brons bredd.

Vi slutför underhållsarbetena på Strömsundsbron i december 2019. En större åtgärd på bron kommer att ske under 2021 och 2022. Då ska alla vajrar på bron bytas ut helt. Mer information om de arbetena kommer under slutet av 2020.

Strömsundsbron är en drygt 330 meter lång kabelbro och är en del av Europaväg 45 över Ströms Vattudal i Störmsund.

Nu är arbetet i full gång på Strömsundsbron, Trafikanordningarna är uppställda och ställningsarbetet har påbörjats. Det är nu enfiligt över bron med reglering av trafikljus. Gående hänvisas till ena sidan av bron.