Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Strömsundsbron över Ströms Vattudal i lätt motljus.

Foto: Holger Persson

E45, Strömsundsbron, upprustningsåtgärder

Vi ska byta ut kablarna på Strömsundsbron. Du som rör dig i området påverkas av arbetet och behöver hålla lite extra koll på avstängningar och omledningsväg.

Strömsundsbron är en snedkabelbro där vi under 2019-2020 har gjort förberedande arbeten för att 2021 kunna påbörja det stora underhållsarbetet.

Omledning sker via väg 345 när Strömsundsbron är helt avstängd. På sträckan bygger vi en gång- och cykelväg mellan Strömsund och Ulriksfors. 

Under 2021-2023 ska vi byta ut snedkablarna på bron för att den ska hålla hela sin tekniska livslängd. Arbetena är omfattande och kommer periodvis att innebära stor påverkan på trafiken. Under arbetet kommer ett körfält att vara öppet för trafik och trafiken styrs med trafikljus och lots. Hastigheten vid arbetsplatsen kommer att vara sänkt.

Våra planerade avstängningar av Strömsundsbron är alla helger mellan vecka 31-49. Avstängningen gäller från fredag klockan 19 till måndag klockan 05. Omledning sker via väg 345 förbi Ulriksfors, följ skyltning.

Om förändringar sker meddelas det här på webben samt i SMS.
Gång- och cykeltrafik samt blåljus under utryckning får passera arbetsplatsen under avstängningen.

Mer som händer i området

Vi kommer att bygga en ny gång- och cykelväg på väg 345 mellan Strömsund-Ulriksfors för att förbättra tillgängligheten och trafiksäkerheten för gående och cyklister. Då vi använder väg 345 för omledning när bron stängs av blir det stundvis mer biltrafik på den vägen. Mer information om gång- och cykelvägen hittar du på projektets webbplats.

Strömsundsbron är en drygt 330 meter lång snedkabelbro och är en del av Europaväg 45 över Ströms Vattudal i Strömsund. En snedkabelbro är en brotyp, där brobanan är direkt förbunden med pyloner (bärportar) genom sneda kablar eller stag.

There is a lot going on in Strömsund at the moment. We are carrying out bridge maintenance works on Strömsund bridge and building a new pedestrian and bicycle path on road 345 between Strömsund and Ulriksfors.

Read more about the work in the pdf-file. 

Information on roadworks in Strömsund (pdf, 1,7 MB)