Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild över Strömsundsbron tagen uppifrån en av kablarna. Nedanför skymtar kön sm ringlar sig på E45 till följd av att endast ett körfält är öppet på bron.

Då stängs Strömsundsbron

Nu startar den stora upprustningen av Strömsundsbron. Snedkablarna på bron ska bytas ut för att den ska hålla hela sin tekniska längd. Till och med år 2023 stängs bron för biltrafik vissa helger.

Under vissa helger (fredag klockan 19.00 till måndag klockan 05.00) kommer bron att stängas av för biltrafik. Under övrig tid är endast ett körfält öppet för trafik. Trafiken styrs med trafikljus och lots då arbeten pågår på bron och med trafikljus och klocka då arbeten inte pågår på bron. Hastigheten vid arbetsplatsen är nedsatt. 

Snart är det dags för den första avstängningen. Från och med fredag den 6 augusti får biltrafiken köra via väg 345 förbi Ulriksfors. På måndag morgon den 9 augusti räknar vi med att bron är öppen igen.

– Avstängningarna bli återkommande, hur många vet vi idag inte exakt men kommer meddelas senast en vecka innan via SMS-tjänsten. Med den får man veta exakt när bron är avstängd; håll dig uppdaterad via vår SMS-tjänst, säger John Löfgren, projektledare på Trafikverket.

För att registrera dig till SMS- tjänsten, som håller dig uppdaterad på avstängningar, avvikelser och övrig information om brounderhållet, skicka texten Broinfo till 71350. Tjänsten är kostnadsfri.

Gång- och cykeltrafikanter kommer att kunna passera som vanligt medan arbetet pågår. Samma sak gäller för utryckningsfordon i akuta lägen.

Under våren startade Trafikverket bygget av en ny gång- och cykelväg på väg 345 mellan Strömsund och Ulriksfors. Med den nya gång- och cykelvägen förbättras trafiksäkerheten och framkomligheten för gående och cyklister.

– Eftersom väg 345 används som omledningsväg när bron stängs av blir det stundvis mer trafik på den vägen. Periodvis kommer det därför att bli mer trafik där. Vi ber alla att ta det lugnt förbi arbetsplatserna och respektera hastigheterna, säger John Löfgren.