Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Skyltar som varnar och hänvisar körriktning.

Uppdatering - då stängs Strömsundsbron

Upprustningen av Strömsundsbron är påbörjad. Den första avstängningen sker helgen 6-9 augusti. Snedkablarna på bron ska bytas ut för att den ska hålla hela sin tekniska längd.

Vi planerar att stänga av för trafik alla helger mellan vecka 31-49. Avstängningen gäller från fredag klockan 19.00 till måndag klockan 05.00. Fler avstängningar för biltrafik kommer att ske vissa helger till och med år 2023.

Omledning sker via väg 345 förbi Ulriksfors och vidare via väg 795 till Hallviken, följ skyltning. Det är också möjligt att välja omledningsväg via väg 345 mot Ramsele och avfart mot Görvik. Men här får man räkna med betydligt längre restid.

Den första avstängningen sker fredag den 6 augusti. På måndag morgon den 9 augusti räknar vi med att bron är öppen igen. Men då är endast ett körfält öppet för trafik. Trafiken styrs med trafikljus och lots då arbeten pågår på bron och med trafikljus och klocka då arbeten inte pågår på bron. Hastigheten vid arbetsplatsen är nedsatt. 

Om förändringar sker meddelas det här på webben samt via SMS-tjänst.

För att registrera dig till SMS- tjänsten, som håller dig uppdaterad på avstängningar, avvikelser och övrig information om brounderhållet, skicka texten Broinfo till 71350. Tjänsten är kostnadsfri.

Gång- och cykeltrafikanter kommer att kunna passera som vanligt medan arbetet pågår. Samma sak gäller för utryckningsfordon i akuta lägen.

Eftersom väg 345 används som omledningsväg när bron stängs av blir det stundvis mer trafik på den vägen. Vi ber alla att ta det lugnt förbi arbetsplatserna och respektera hastigheterna