Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Grusväg med arbetsfordon

Efter helgens skyfall - vi förstärker omledningsvägen

Ett skyfall med regn fick under söndagen stor påverkan på väg 795 mellan Hallviken-Ulriksfors som under helgen fungerat som omledningsväg när Strömsundsbron repareras.

- Vår driftentreprenör är nu på plats för att förstärka vägen på utsatta ställen. Vi kommer också att skapa fler mötesplatser längs vägen för att förbättra framkomligheten. Åtgärderna beräknas vara klara till kommande avstängning nästa helg, 13-15 augusti, säger John Löfgren, projektledare Trafikverket.

Vi undersöker även möjligheterna att låta motorcyklar under låg hastighet få passera Strömsundsbron under avstängning.

Alternativ omledning
Det är också möjligt att välja omledningsväg via väg 345 mot Ramsele och avfart mot Görvik. Men här får man räkna med betydligt längre restid. Information om alternativ omledning går även ut via SMS-tjänsten.

Broentreprenören har som planerat arbetat samtliga dagar under helgen, med något mindre omfattning under söndagen. Men det är inte aktuellt att ändra tiderna för avstängning kommande helger.