Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Arbetare i floroserande kläder sätter upp en informations vid vägkanten.

Informationsskylten är uppsatt strax söder om Hallviken.

Sista förberedelserna inför byggstart på Strömsundsbron

Snart börjar upprustningen av Strömsundsbron på allvar. Just nu pågår de sista förberedande arbetena. Trafikanordningarna är på plats och i dagarna monterade vi upp en VMS-skylt som ska förvarna bilisterna när bron är avstängd.

Under juli kommer det stora underhållsarbetet på Strömsundsbron att dra igång. Vi ska då byta ut hängkablarna på bron och därmed öka dess tekniska livslängd. Men redan nu har vi trafikanordningar på plats på bron och trafiken får passera med reducerad hastighet och med hjälp av lots.

– Vi ber alla att respektera hastighetsbegränsningarna och ta det lugnt förbi arbetsområdet, säger John Löfgren, projektledare på Trafikverket.

Från och med i mitten av juli kommer bron att vara helt avstängd vissa helger. För att förvarna trafikanter, närboende och andra om att bron är avstängd och att omledning sker via väg 345 förbi Ulriksfors, erbjuder vi en kostnadsfri sms-tjänst. Via den berättar vi när bron är avstängd eller annan info som påverkar trafikanterna.

I dagarna har vi också satt upp en så kallad VMS-skylt i norrgående riktning, strax söder om Hallviken. Det är en digital informationstavla som informerar trafikanterna om när bron inte går att passera.

– Vi kommer så klart att leda om trafiken med orange skyltar. Men vi hoppas att VMS-skylten ska göra det extra tydligt för trafikanterna när de måste välja omledningsvägen, säger John Löfgren.