Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Moderniseringen av 321:an snart klar

Under inledningen av årets sommar hade merparten av återstående, större schaktjobben för väg 321 blivit utförda.

IBland annat justerades vägens höjd mellan Myrviken och Borgen när den tidigare överlasten tagits bort. En hel del asfalt har också lagts mellan Kövra och Myrviken under försommaren.
-Under juli månad kommer arbetet att minska men inte avstanna helt. I Myrviken sätter vi kantsten och belysningen kommer att justera, lägesrapporterar Trafikverkets projektledare, Daniel Gideonsson.

Öppnar för trafik i oktober
Han uppmanar sommarens trafikanter att ha tålamod och sänka hastigheten där så befogat då det kan kännas lättare att ”gasa på” med tanke på att den nya vägen börjar bli klar.
- När vi kommer in i augusti hoppas vi att de flesta postlådor och nya skyltar ska vara på plats. Då inleds också den avslutande delen med asfaltläggning och räckesarbeten, säger Daniel Gideonsson.
Målsättningen är att hela vägsträckan ska öppnas för trafik under första halvan av oktober.
-Är vädret gynnsamt även i fortsättningen under hösten ska detta vara helt möjligt, konstaterar Daniel Gideonsson.

De avslutande beläggningsarbetena för hela sträckan inleds i augusti.

Under oktober månad räknar Trafikverket med att hela den ombyggda och förbättrade sträckan mellan Svenstavik och Månsåsen ska öppna för trafik.