Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Andra etappen inledd

I semestertider pågår arbetet med i stort sett oförminskad intensitet på väg 321. I början av sommaren inleddes den andra etappen av projekt på sträckan Kövra-Månsåsen.

-Det är definitivt full fart på projektet i dessa dagar. Före sommaren startade vår entreprenör, NCC arbetet med den sista etappen samtidigt som vi nu planerar för att asfaltera stora delar av den första etappen mellan Svenstavik och Kövra. Arbetet har pågått på de ställen där vi har gruspartier och nu är dessa asfalterade fram till Vigge, säger Trafikverkets projektledare, Daniel Gideonsson.

Trumbyte slutfört
Under våren har NCC slutfört arbetet med att byta trummor på etapp 1 mellan väg E45 i Svenstavik och Kövra. Arbetet på börjades först med en djupfräsning av asfalt och tjäle på de vägpartier där urgrävningen och trumbytena planerades. Därefter grävdes trumman ned.
Under sommaren med start i mitten av juni lägger nu NCC ut armeringsnät på vissa delsträckor med start i Hoverberg. Detta för att där kan GC-vägen användas för omledning av trafiken. När nätet är lagt flyttas sedan åtgärden till sträckan mellan OPK/Q8 i Svenstavik till Centrumvägen.
-Detta arbete kommer påverkan trafiken ganska rejält eftersom näten upptar hela vägbredden och sträckan bara kan trafikeras i mycket låg hastighet, 10 kilometer i timmen.
-Vi ser dock att de sträckor som körts har fungerat väl även med trafik som går samtidigt. Längsta sträckan där nät läggs ut är ungefär 300 meter lång och arbetet regleras med väglots, förklarar Daniel Gideonsson.
Efter att entreprenören har haft ett semesteruppehåll under veckorna 29 – 31, då bara fåtal åtgärder utförs, kommer bygget gå för fullt igen. Då utförs urskiftningar mellan byarna Vigge och Hovermo, trummor byts nära Myrviken och armering av sträckor väster om Hoverberg.
-Vår målsättning är att kunna bli helt klara med etapp 1 före jul, avslutar Daniel.