Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Beläggningsarbete pågår mellan Svenstavik och Kövra

Bättre framkomlighet till Kövra

Den mest intensiva delen av ombyggnationen av den första etappen av väg 321 är nu slutförd. Projektet går mot vinter och det innebär väsentligt lägre grad av aktivitet, förklarar Trafikverkets projektledare, Daniel Gideonsson.

-Vår entreprenör, NCC har nu jobbat med de sista åtgärderna vid byn Vigge för att få en bättre framkomlighet på vägen. Denna sträcka har tidigare varit besvärlig att trafikera men nu ska den vara betydligt starkare och jämnare, säger Daniel Gideonsson.
Som avslutning av höstens åtgärder kommer de delar av vägen som färdigställts att asfalteras inför vintern, vilket innebär en klart förbättrad framkomlighet och säkerhet mot längre, besvärliga gruspartier vid blött och milt väder vintertid.
-Tyvärr kommer vi inte att hinna med att asfaltera hela sträckan vilket innebär att bilisterna måste ta hänsyn till kortare gruspartier av vägen även kommande vinter, säger Gideonsson.

Trumbyten pågår
Arbetena kommer däremot inte att avstanna helt under vintern eftersom hela ombyggnaden av den cirka 3,7 mil långa sträckan bygget ska vara klart hösten 2020. Etapp två mellan Kövra och Månsåsen inleds nästa år, 2019.
Vinterjobb som nu kommer att ske är bland annat trumbyten som utförs av tre arbetsgrupper.
-Det kommer att uppstå störningar för trafiken även nu i vinter men  sträckorna som berörs är betydligt kortare än tidigare. Får vi en jämn och kall temperatur så har vi alla förutsättningar för att få en fin väg under vintern. Men kommer det många varma perioder med töväder så gäller det att ta det försiktigt när man passerar bygget, uppmanar Daniel Gideonsson.
Med förhoppning om en vit och gnistrande vacker vinter tackar Daniel Gideonsson och övriga som arbetar med ombyggnaden alla trafikanter för visad hänsyn under den gånga sommaren och hösten.