Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Förberedelser pågår för den nya bron i Hovermo

Arbetet pågår med att förbereda för den nya bron i Hovermo

Inget vinterstopp på arbetet

Vintern har slagit klorna i Jämtland men arbetet med att förstärka och förbättra väg 321 mellan Svenstavik och Månsåsen löper oförtrutet vidare.

Visserligen sker arbetet i en lite lägre intensitet och under de inledande vintermånaderna efter nyår fokuserar projektledaren Daniel Gideonsson på att genomföra byten av vägtrummor som gjort sitt:
- Vi har också inlett arbetet med att bygga en helt ny bro över Hovermobäcken. I Hovermo har vi byggt en tillfällig väg förbi broläget, säger Daniel Gideonsson.
Trafiken, som under några veckor beräknas intensifieras då bilister passerar från och till Åre där VM i alpin skidåkning genomförs, antas inte  påverkas nämnvärt trots att stora mängder sten och grus ska schaktas bort.
Hovermobäcken leds om via vägtrummor för att säkerställa att den nya platsen för bron är torrlagd. Efter att botten på bäcken förstärkts med krossmaterial kommer brodelarna att lyftas på plats och fyllas över.
- Hittills har allt gått enligt vår plan och vi räknar med att bron ska vara färdig under vecka 9.
Samtidigt pågår trumbyten med tre separata arbetsenheter på kortare partier mellan Vigge och Kövra.

Trångt för bilister
- Vi genomför trumbytena på en sida i taget och därför kan det stundtals vara trångt att passera på de aktuella platserna. Något utrymme för mötande trafik finns inte så jag vill verkligen uppmana alla trafikanter att respektera hastighetsbegränsningar och komma ihåg att det råder vinterväglag, säger Daniel Gideonsson.
Efter att de nya trummornas kommit på plats blir det korta partier med grus på flera ställen längs sträckan.
Anledningen till att Trafikverket väljer att genomföra ett antal insatser vintertid är att tidplanen är tight. När vinterjobben är genomförd kan också entreprenaden slutföras som det är tänkt hösten 2020.

Trumbyte Vigge

 Trumbyte pågår i Vigge.

 Den olycksdrabbade kurvan i Hoverberg är nu ett minne blott.

 Den olycksdrabbade kurvan i Hoverberg är nu ett minne blott.