Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 26/47, delen Månseryd–Mullsjö, mötesfri motortrafikled

Trafikverket bygger om vägen till en mötesfri motortrafikled med mitträcke för att öka trafiksäkerheten och framkomligheten för alla trafikanter på vägen och bidra till den regionala utvecklingen.

Från Månseryd till Bäckebo byggs vägen i befintlig sträckning och från Bäckemo till Mullsjö i ny sträckning. I Flaskebobacken blir det 3+1 körfält. Längs hela sträckan bygger vi en lokalväg för långtsamtgående trafik och för gång- och cykeltrafik. Den kommer också att kunna användas som omledningsväg vid behov. Det är blir många broar på sträckan hela 17 stycken varav 15 är nya och två är befintliga som byggs om. Den nya hastigheten på sträckan är 100 km/tim.

Vi leder om trafiken!

Flaskebobacken

Den 15 maj 2018 startar omledningen vid Flaskebobacken som ligger i början av projektet nära Månseryd. Vi har idag två körfält uppför backen och ett nerför. Det kommer att blir en 3+1 väg med 3 körfält uppför backen och ett nerför. Under omledningen flyttas trafiken över till den nya lokalvägen bredvid Flaskebobacken med ett körfält i vardera riktning. Arbetet pågår till och med oktober 2018.

Sjövik

Under tiden som vi bygger den nya bron för lokalvägen vid Sjövik leder vi om trafiken under den nybyggda bron för väg 26/47.

Risbro

Från och med maj 2018 går all trafik på den gamla bron vid Risbro under tiden färdigställer vi bron på den nya vägen.

Habo Kyrka

Under tiden som den nya bron byggs, vid avfarten mot Habo kyrka, leds trafiken om på en tillfällig väg.

Brinken

Under tiden som vi bygger bron vid Brinken går trafiken på ramperna runt den nya bron som ska byggas.

Längre restid

Arbete pågår på flera olika platser längs sträckan och projektet beräknas bli klart hösten 2019. Var beredd på en längre restid på sträckan speciellt under morgon och kväll då hastigheten på vissa delar är nedsatt.