Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild på väg 32

Väg 32, Traneryd–Tranås södra, mötesfri väg

Våra mål med ombyggnaden är att öka trafiksäkerheten och förbättra framkomligheten, genom att mötesseparera vägen och förbättra sidoområdena.

Begränsad framkomlighet

Från och med den 17 maj kl. 06.00 till och med den 30 maj kl.18.00 är väg 32, mellan Traneryd och Tranås Södra avstängd. Vi leder om trafiken mellan Sunhultsbrunn och trafikplats Tranås Södra. Se karta här!

Boende och samhällsviktiga funktioner

Boende och samhällsviktiga funktioner som till exempel skolskjuts, hemtjänst, räddningstjänst, post och sophämtning kommer att kunna ta sig fram på andra vägar i området.

Genomfartstrafiken

Under tiden som vägen är avstängd hänvisas genomfartstrafiken till den blå och gröna vägen på kartan. Den röda vägen är avstängd för all trafik då tre vägbroar byts ut på sträckan. Vi sätter också upp räcken, linjemålar och utför beläggningsarbeten.

Räkna med att det tar längre tid att ta sig fram under tiden som vi leder om trafiken. Följ orange vägvisning.Tack för att du visar hänsyn!

Vägen ska breddas och mötessepareras. Hösten 2017 startade bygget och det ska vara klart hösten 2018. Nu pågår arbetet och hastigheten är sänkt till 70 km i timmen. Detta pågår under våren och sommaren 2018.

Väg 32 är en viktig regional väg som sträcker sig från Vetlanda, via Eksjö, Aneby, Tranås och Mjölby, till Motala. Den är en viktig koppling för dessa orter norrut till E4. Det förekommer även en del arbetspendling mellan orterna.

Vid ombyggnaden kommer vägen att behöva stängas av i minst tio dagar, då byte av broar ska göras norr om riksväg 133. Trafiken kommer då att ledas om.